Makramee oli kauan salainen haaveeni. Kerrankin saisi pitää kaikki langat käsissä ja siitä tulisi ihan vain solmuja tekemällä jotain todella kaunista. Somemaailma on täynnä toinen toistaan kauniimpia töitä, ja ihan ensikertalaisetkin tekevät isoja, näyttäviä töitä. Hyvä ystäväni kävi makrameekurssilla ja laittoi linkin myös työhön, jonka hän oli tilannut. Mukana tuli langat ja kuvalliset ohjeet. Mietin, että jos ystäväni osaa näitä tehdä, niin kyllä minäkin sitten. Tilasin ensimmäiseksi työkseni lyhtytyön, johon tosiaan tuli langat ja ohjeet mukana ja siinä tehtiin vain yhtä perussolmua koko työn ajan. Oppisin sen solmun nopeasti, sain makrameepureman, sain onnistumista. Osaan tehdä näitä! Tein ensimmäisen työni kahdessa päivässä valmiiksi juuri jouluksi ja annoin sen lahjaksi anopilleni. Aloin hamuta lisää töitä, lankoja, materiaalia. Ostin toisen valmiin paketin, jossa oli taas mukana langat ja ohjeet. Tämä oli jo sellainen seinävaate-mallinen ja solmuja ihan joka sorttia. Alku meni hyvin. Perussolmu-osion tein taas sujuvasti. Mutta sitten alkoi uuden solmun osuus. Tein sitä reippaasti, vaikken ollut ollenkaan tyytyväinen jälkeen. Purkasin, tein uudelleen. Jätin kesken. Työ roikuu olohuoneessa sitä varten hankitussa vaatetelineessä. On roikkunut nyt jo kaksi kuukautta. Näen työn joka helvetin päivä, Näen virheet, näen keskeneräisyyden. En pysty jatkamaan, en haluaisi taas purkaa. 

Tässä välissä olen ostanut lisää lankoja, lainanut pari makraamee-kirjaa ja haalinut ohjeita. Tarkoitus oli tehdä välissä simppelimpi pulloteline. En pääse edes aloittamaan! Ja langat on kyllä leikattu ja yritetty on, mutta en saa sitä ensimmäistäkään solmua onnistumaan 16 eri langan kanssa. Olen liittynyt uudelleen kertaalleen eroamastani makrameen fb-ryhmästä, koska siellä on pelkästään ensimmäisellä kerralla onnistujia. Keräsiin rohkeuteni ja kysyin apua. En osannut siitä huolimatta tehdä sitä yhtä pirun solmua siihen aloitukseen! Kuinka monta kertaa olen luovuttanut ja heittänyt koko lankakasan päin seinää. Kuinka tunnen itseni maaillman suurimmaksi epäonnistujaksi, kun en käsityöihmisenä mukamas osaa tehdä solmuja!! 

Päätin suhtautua kuin aikuinen, kohdata ongelmani ja vielä kerran koittaa tuota seinävaatetta. Purkasin jo tekemäni vaiheen ja aloitin alusta. En saanut enää edes entisen kaltaista jälkeä aikaiseksi ja mietin juuri, että poltanko vain koko työn. 
Tunnen itseni tällä hetkellä lähinnä paskaksi käsityöihmiseksi, joka ei tosiaan osaa tehdä edes hienoja solmuja. 

Eli jos olet täydellisyyden tavoittelija, itsekriittinen ja armoton, en suosittele makrameeta ollenkaan!